Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- ½ citroen, liefst biologisch, alleen de zeste
- 2 - 3 takjes gemengde verse kruiden (bv. peterselie, basilicum, bieslook), enkel de blaadjes
- 1 teentje knoflook
- ½ verse chilipeper
- 60 g olijfolie
- 1200 g water
- 1 ½ tl zout
- 100 g quinoa
- 600 g verse zalmfilets, ontveld (2 cm dik)
- 160 g paprika, in stukken
- 50 g rode uien, in stukken
- 120 g komkommer, in stukken
- 150 g feta kaas, in stukken
- 8 - 9 takjes gemengde verse kruiden (bv. peterselie, basilicum, bieslook)
- 1 tl Dijon mosterd
- 1 el azijn
- 2 snuifjes gemalen zwarte peper
- 300 g pruimtomaten, in stukken (2 cm)
- 1 avocado, enkel het vruchtvlees (150-200 g), in schijfjes
- 100 g boerenkool, dun gesneden
- 1 el pompoenzaden (optioneel)
- 2 el gedroogde veenbessen (optioneel)
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 2238 kJ / 534 kcal
- Eiwitten
- 29 g
- Koolhydraten
- 19 g
- Vetten
- 37 g
- Vezels
- 6 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Knapperige granola
2h
Vislasagne met courgette
1h
Natuurlijk zoete appel- en dadelcake (gluten- en zuivelvrij)
1h
Ontbijt gebak
40min
Veenbes & rode biet koekjes
Geen beoordelingen
Citroen en kruiden zalmburgers met Parmezaanse courgettes
30 min
Mediterraanse parelgerstrisotto
1h
Indische vis met yoghurtsaus, aardappelen en groenten
1h
Gestoomde aubergine-ricottalasagne
1h 25min
Spinazierisotto met asperges
40min
Zalm in amandelkorst met asperges en tagliatelle
35 min
Salade van bloemkool, zoete aardappel en noten
40min