Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 80 g olijfolie
- 50 g sojasaus
- ½ tl bruine suiker
- 1 citroen, liefst biologisch, zeste en sap
- 4 verse zalmfilets, ontveld (150-180 g per stuk)
- 100 g sjalotten, in stukken
- 1 teentje knoflook
- 100 g prei, enkel het witte gedeelte, in stukken
- 20 - 30 g verse gember, gepeld (optioneel)
- 100 g selderstengels, in stukken
- 350 g diepgevroren doperwtjes
- 450 g water
- 2 tl zout
- 400 g broccoliroosjes
- 2 snuifjes gemalen zwarte peper
- 50 - 100 g lichte room (ong. 18% vet), naar smaak
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 2782 kJ / 664 kcal
- Eiwitten
- 46 g
- Koolhydraten
- 19 g
- Vetten
- 43 g
- Vezels
- 9.4 g
Alternatieve recepten
Erwtensoep met crème fraiche en knapperige ham
1 Std.
Menu met erwtensoep met gember, zalm met citroen, broccoli en aardappelen
45 Min
Trio van rijst, vis en groenten
35 min
Mallorcaanse vissoep
40 min
Sesam zalm met sla en erwtensoep
1 Std.
Romige vegan broccoli en kaas soep
1sa 15 dk
Zalmfilet met boekweit en asperges
40 min
Gembersoep met rode paprika
50 Min
Rode bietensap
10 min
Vislasagne met asperges en prei
1 Std. 30 Min
Veelzijdige stevige soep
50 Min
Zachte wortelsoep met venkel
40 min