Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 400 g kippenborst filet, zonder vel, in stukken (2 x 2 cm )
- 30 g olie
- 2 tl zout
- 4 snuifjes gemalen peper
- 2 ½ tl gerookte paprikapoeder
- 1 citroen, biologisch, 2 tl schil fijn geraspt, sap uitgeperst
- 80 g manchego kaas oud, in stukken
- 200 g rode paprika in stukken
- 1 sjalot gehalveerd
- 1 teentje knoflook
- 6 takjes verse tijm naaldjes afgeplukt
- 20 g boter
- 300 g risottorijst (bijv. Carnaroli)
- 50 g witte wijn
- 750 g water
-
1
tl kippenbouillonpasta
of ½ gevogelte bouillonblokje (voor 0,5 l)
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 2435 kJ / 582 kcal
- Eiwitten
- 35 g
- Koolhydraten
- 62 g
- Vetten
- 19 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Bolognesesaus
1sa 15 dk
Gebakken varkenskarbonade-rijst, Hong Kong-stijl
1h 30min
Snel brood
1sa 15 dk
Romige pasta met kip en zongedroogde tomaten
30 Min
Gorgonzola spread
Brak ocen
Macaroni met tomaat en chorizo XXL
45 Min
Aardappelpuree en merguez
Brak ocen
Stoofpotje van champignons en worst met gerst
55min
Spaghetti carbonara
30 Min
Pavlova-toren met gemengde bessen
Brak ocen
Gratin van gezouten kabeljauw (bacalhau)
Brak ocen
Kleverige sesamkip
40 Min