Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 70 g gele ui, in tweeën gesneden
- 2 knoflookteentjes
- 1 takje verse bladpeterselie, alleen de blaadjes
- 1 takje verse basilicum, alleen de blaadjes, plus extra voor de garnering
- ¼ - ½ verse rode peper, ontpit indien gewenst
- 100 g zongedroogde tomaten
- 30 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)
- 500 g kippenborst filet, zonder vel in stukken gesneden (2-3 cm)
- 250 g room, 35% vet
- 350 g water
- 80 g witte wijn
- 1 el kippenbouillonpasta (zie tips)
- 250 g pasta, droge type, penne
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 2954 kJ / 703.3 kcal
- Eiwitten
- 40 g
- Koolhydraten
- 56.8 g
- Vetten
- 33.7 g
- Verzadigd vet
- 19.8 g
- Vezels
- 6.6 g
- Natrium
- 885.9 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Gehaktballen met champignonroomsaus en pompoen-aardappelpuree
1h 10min
Speculoospasta
10 min.
Waterzooi van kip
1h
Thaise pinda kip met kokosrijst
1h
Kipnuggets
40min
Spaanse risotto
40min
Macaroni met tomaat en chorizo XXL
45 min
Courgette en ham lasagne
1h 5min
Schotel met kip, paprika en seizoensgroenten
1h 20min
Zalm met citroen Hollandaise, asperges en rijst
45 min
Kleverige sesamkip
40min
Orzo pasta met zalm en spinazie
40min