Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- olijfolie, om te bestrijken
- 800 g kippendij, zonder been en zonder vel, in stukken (3 cm - zie tip)
- 250 g jasmijnrijst
- 1000 g water
- 2 tl zout
- 180 g wortelen, in schijfjes (5 mm)
- 100 g suikererwten, bijgesneden
- 1 ei
- 60 g maïzena (zetmeel) (zie tip)
- 2 tl paprikapoeder
- ½ tl zwarte peper, gemalen
- 2 teentjes knoflook
- 30 g rijstazijn
- 60 g honing
- 20 g zoete chilisaus
- 60 g ketchup, huigemaakt
- 30 g bruine suiker
- 50 g sojasaus (zie tip)
- 20 g sesamzaad
- 2 lente-uien, in dunne plakjes, als afwerking
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 2983.8 kJ / 710.4 kcal
- Eiwitten
- 45.9 g
- Koolhydraten
- 85.4 g
- Vetten
- 19.7 g
- Verzadigd vet
- 4.6 g
- Vezels
- 5.6 g
- Natrium
- 2303.9 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Gebakken varkenskarbonade-rijst, Hong Kong-stijl
1 Std. 30 Min
Gehaktballen met champignonroomsaus en pompoen-aardappelpuree
1h 10min
Waterzooi van kip
1 Std.
Virgin citroen en tijm cocktail
45min
Minuut koolsla
10 min
Romige pasta met kip en zongedroogde tomaten
30 Min
Thaise pinda kip met kokosrijst
1 Std.
Spaanse risotto
40min
Macaroni met tomaat en chorizo XXL
45min
Courgette en ham lasagne
1 Std. 5 Min
Cashewnoten en groenten in pindasaus met rijst
45min
Zoetzure varkensribbetjes
40min