Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 130 g freekeh
- 500 g water, gefilterd plus extra voor het weken
- 250 g cherry tomaten, in helften gesneden
- 30 g kappertjes op azijn
- 50 g pijnboompitten
- 50 g gepelde walnoten
- 1 eetlepel extra vergine olijfolie plus extra voor het invetten
- 3 tl voedingsgist, (zie tips)
- ¼ tl gedroogde tijm
- 1 courgette, in stukken gesneden (2-3 cm)
- 2 knoflookteentjes
- 2 lente-uien, in drieën gesneden
- 2 takjes verse basilicum, alleen de blaadjes
- 3 paprika's, (elke kleur), in tweeën gesneden en ontpit
- 1 tl groentebouillonpasta, (zie tips)
- zout, om te kruiden
- gemalen zwarte peper, om te kruiden
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 1623 kJ / 386.4 kcal
- Eiwitten
- 13.4 g
- Koolhydraten
- 33 g
- Vetten
- 21.9 g
- Vezels
- 9.6 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Lamscurry
1h
Jerk kip met zoete aardappelpuree en groenten
3óra 5p
Glutenvrij mediterraans gevouwen brood
Geen beoordelingen
Zoetzure tempé
Geen beoordelingen
Taart met peer en brie
1h 10min
Schiacciata met gerookte zalm
Geen beoordelingen
Op Italiaanse wijze gestoofde kabeljauw met gestoomde aardappelen
50min
Aardappelsoep met curry
35min
Zoete aardappel pannenkoekjes met rabarber-anijs compote
25 min
Spinazieknoedels in tomatenragout
1h
Pulled pork burgers
Geen beoordelingen
Pierogi met vlees
1h