Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Vleesballetjes
- 40 g brood, vers of oud, in stukken
- 80 g melk
- 6 - 12 takjes peterselie plat, alleen de blaadjes
- 1 teentje knoflook (optioneel)
- 400 g rundergehakt
- 2 eieren
- ½ tl zout
- 1 snuifje gemalen zwarte peper
- olie, voor het invetten
Tomatensaus
- 1 teentje knoflook
- 50 - 80 g ui, gehalveerd
- 20 g extra vergine olijfolie
- 600 g tomatenblokjes uit blik
- 1 tl zout
- 1 snuifje gemalen zwarte peper
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 1507 kJ / 359 kcal
- Eiwitten
- 27 g
- Koolhydraten
- 11 g
- Vetten
- 23 g
- Vezels
- 2.9 g
Alternatieve recepten
Aardappelpuree
45min
Bloemkool met kaas
55min
Gestoomde kalkoenfilet met ricotta, spinazie en walnotenvulling
2 Std.
Gehaktbrood
1h 20min
Kipfilets pizzaiola
55min
Lasagne bolognese
2 godz. 30 min
Gehaktballen in tomatensaus
3h 40min
Kalkoenrollade met erwtenpuree en munt
35 Min
Varkenshaasje in papillot
1 Std.
Gehaktballen, tomatensaus en Parmezaanse polenta
1h 10min
Vleesgehaktbrood met champignons
1 Std. 5 Min
Gevulde paprika's met rijst en tomatensaus
1 Std.