Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
-
300
g bloem
of 300 g volkoren tarwebloem - 80 g water, ijskoud
- 220 g boter, in stukken
- 2 - 3 snuifjes gemalen nootmuskaat
- 1 ¼ - 1 ½ tl zout
-
80
g Gruyère kaas, in stukken
of 80 g Parmezaanse kaas, in stukken - 80 g sjalotten, gehalveerd
- 5 takjes verse peterselie, enkel de bladeren
- 2 teentjes knoflook
-
400
g verse champignons, gemengd (bv. cantharellen, boleten, oesterzwammen...), in plakjes
of 400 g verse champignons de Paris, in plakjes - 80 g room, min. 30% vet
- 2 - 3 snuifjes gemalen zwarte peper
- verse tijm, als afwerking
- 1 ei, losgeklopt, om te kleuren
- Voeding
- per 1 stuk
- Calorieën
- 3656.7 kJ / 874 kcal
- Eiwitten
- 19.7 g
- Koolhydraten
- 65.3 g
- Vetten
- 60.6 g
- Verzadigd vet
- 37.3 g
- Vezels
- 3.8 g
- Natrium
- 909.1 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Menu met erwtensoep met gember, zalm met citroen, broccoli en aardappelen
45 Min
Forel in Parmezaan-macadamia korst met rode bietensalade
Geen beoordelingen
Bieslook en gerookte ham muffins
45 Min
Tostadas met kip
40min
Paashaas apero-hapjes
Geen beoordelingen
Rabarber en gember gin fizz
336 Std. 10 Min
Kip met pompoen-massaman curry en kokossoep
Geen beoordelingen
Aardappelgoulash op twee manieren - veganistisch en met vlees
Geen beoordelingen
Sinaasappel en passievrucht Eton mess
2 Std. 50 Min
Op Italiaanse wijze gebakken zeebaars met geroosterde paprikadip en venkelsalade
Geen beoordelingen
Gevulde ossenhaas met granaatappelglazuur
Geen beoordelingen
Garnaal en zoete aardappel beignets
55 min