Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 20 g olijfolie
- 1000 g groene asperges, in stukken (± 3 cm)
- 2 teentje knoflook
- 10 g suiker
- 60 g uien, gehalveerd (1 kleine ui)
- 100 g boter, in stukken
- 150 g aardappelen, in stukken
- 100 g diepgevroren spinaziebladeren, ontdooid en drooggedept
- 400 g water
- 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l), verkruimeld
- 1 snuifje gemalen nootmuskaat
- 10 g citroensap
- 1 tl gemalen peper, naar eigen smaak
- 1 tl zout, naar eigen smaak
- 30 g pijnboompitten
- 1 verse rode chili, ontdaan van zaadjes, gehakt
- 150 g room, min. 30% vet
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 1379 kJ / 330 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 11 g
- Vetten
- 4 g
- Verzadigd vet
- 14 g
- Vezels
- 3.7 g
- Natrium
- 706 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Romige champignonsoep
20min
Romige aspergesoep
25 min
Champignonsaus met room en witte wijn
30 min
Bouillabaisse
Geen beoordelingen
Pozole Blanco (Mexicaanse soep)
Geen beoordelingen
Rauwe chocolade bietencake
Geen beoordelingen
Clafoutis met amarena kersen en amandelmelk
Geen beoordelingen
Bloemkoolsoep met gebakken ganzenlever
35 min
Panna cotta van asperges met gerookte eendenborst
2sa 45 dk
Soep van rijst, aardappelen en peterselie
35 min
Kalfsgebraad met rucola-basilicum pesto en zonnige groenten
Geen beoordelingen
Aspergesoep met citroen
55 min