Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Salsa
- 250 g rijpe tomaten (ong. 2-3 tomaten), ontpit, in vier gesneden
- 1 verse jalapeñopeper, gehalveerd (facultatief)
- 80 g rode ui
- 1 el limoensap
- ½ tl zout
Zure "room"
- 100 g rauwe cashewnoten
- 100 g pijnboompitten
- 60 g citroensap
- 150 g water
- 1 - 2 snuifjes zout naar smaak
Avocado dip
- 2 avocado's, enkel het vruchtvlees
- 1 - 2 tl limoensap
- 1 - 2 snuifjes zout
- 1 - 2 snuifjes gemalen zwarte peper
Opbouw
- 400 g Mexicaanse bonenpuree (refried beans), uit blik
- ½ ijsbergsla, versnipperd
- 150 g vegan kaas, geraspt
- verse korianderbladeren, voor het garneren
- maïschips, om op te dienen
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 1502.8 kJ / 357.8 kcal
- Eiwitten
- 9 g
- Koolhydraten
- 18.5 g
- Vetten
- 27.3 g
- Vezels
- 7.2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Tarbot met salsasaus
Brak ocen
Snelle Thaise kipcurry
40min
Eiersalade in een knapperig Paasnestje
1h
Vegan Brownies
2 Std. 40 Min
Guacamole
5 Min
Knapperige zaadstokjes met spek en kaas
35 Min
Portugees crème brûlée
25 Min
Kip met 'mole verde' saus
Brak ocen
Driekoningentaart met ananas en gezouten karamel
Brak ocen
Verse zomerse loempia’s
30 Min
Chia- en quinoatortilla’s met een trio van dips
1h 45min
Manakeesh, Libanese gekruide flatbread
3h 20min