Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 bos verse peterselie (ong. 20 g), de blaadjes geplukt
De kalkoen
- 1 takje verse rozemarijn, de blaadjes geplukt
- ½ el zout
- 3 el pindaolie
- 1 kalkoen (gebruiksklaar, ong. 4½ kg), vooraf besteld bij de slager
De vulling
- 200 g wortel, geschild, in stukken (3 cm)
- 80 g ui, gehalveerd
- 60 g sneetjes toastbrood, in 4 stukken gesneden
- 1 el verse tijmblaadjes
- 1 tl zout
- ¼ tl gemalen zwarte peper
- 200 g diepvrieskastanjes, ontdooid
De veenbessensaus
- 80 g ui, gehalveerd
- 1 el boter
-
300
g diepgevroren veenbessen, ontdooid
of 300 g verse veenbessen - 250 g water
- 4 el suiker
- 1 kippenbouillonblokje (voor 0,5 l)
- ½ tl zout
- 2 el porto, rode of witte
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 3025 kJ / 722 kcal
- Eiwitten
- 76.4 g
- Koolhydraten
- 38 g
- Vetten
- 28 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Geklopt eiwit
5 Min
Kiprolletjes met appels, zoete aardappelen en currysaus
1h 25 min
Chutney van gekarameliseerde rode uien
24 Std.
Kimchi
Geen beoordelingen
Kip in adobo saus met puree van bakbananen
Geen beoordelingen
Aardbei-lavendel zephyrs
Geen beoordelingen
Goudbrasem met tapenade, aardappel-knolselderpuree en gemarineerde prinsessenbonen
Geen beoordelingen
Graubünden gerstsoep
Geen beoordelingen
Kokos en karamel cheesecake
Geen beoordelingen
Vegan hazelnoot chocopasta
20 Min
Heerlijke herfstdressing
Geen beoordelingen
Gehaktballen, tomatensaus en Parmezaanse polenta
1h 10min