Compatibele versies
Goudbrasem met tapenade, aardappel-knolselderpuree en gemarineerde prinsessenbonen
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Gestoomde groenten
- 500 g water
-
1
tl groentebouillonpasta
of 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l) - 330 - 350 g verse sperziebonen, (bv. prinsessenbonen), in stukjes (3-4 cm)
- 600 g melige aardappels, in stukjes gesneden (2 cm)
- 450 g knolselder, in stukjes gesneden (2 cm)
Vis en tapenade van zwarte olijven
- 4 goudbrasem filets (elk 120 g, zie tip)
- zout, om op smaak te brengen
- gemalen zwarte peper, om op smaak te brengen
- 1 citroen, schil en sap
- 200 g zwarte olijven, ontpit
- 8 sardine fillets, in olie (optioneel)
- 2 knoflookteentjes
- 20 g verse peterselie, alleen blaadjes
- 40 g kappertjes op azijn, uitgelekt
- 10 g citroensap
- 60 g extra vergine olijfolie
Dressing
- 100 g rode uien, in tweeën gesneden
- 1 teentje knoflook
- ¾ tl zout
- ½ tl suiker
- ½ tl gemalen zwarte peper
- 20 g citroensap
- 15 g zonnebloemolie
Afronding
- 320 g melk
- 60 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk), in stukjes gesneden
- 2 snuifjes nootmuskaat, gemalen
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 3130 kJ / 748 kcal
- Eiwitten
- 42 g
- Koolhydraten
- 56 g
- Vetten
- 43 g
- Verzadigd vet
- 14 g
- Vezels
- 10.7 g
- Natrium
- 2166 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Stevige linzenchili
Geen beoordelingen
Curry-wortelbrood
1h 5min
Mexicaanse limoensoep
40min
Aardappelsoep met curry
35 Min
Courgettesoep met munt
35 Min
XXL - Pompoensoep
50min
Op Portugese wijze in brood gebakken zeebaars met gestoomde aardappelen en sperziebonen
2 Std.
Roggebroodjes
Geen beoordelingen
Romige Marokkaanse bonensoep
35 Min
Linzensoep met spinazie
50min
Gochujang zeevruchtenrisotto
1h
Sabayon met sinaasappellikeur
15 Min