Compatibele versies
Kiprolletjes met appels, zoete aardappelen en currysaus
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
-
60
g Gouda kaas, in stukken
of 60 g Edammer kaas, in stukken - 60 g spekblokjes
- 800 - 850 g kippenborstfilets, ontbeend, ontveld en opengesneden tot een enkele platte steak
- 3 el sojasaus
-
1
tl rundvleesextract (bv. Bovril, Maggi)
of 1 tl vleesbouillonpasta, huisgemaakt - 40 g olijfolie
- 280 - 300 g uien, in vier gesneden
- 2 - 3 teentjes knoflook, naar smaak
- 1 snuifje zout
- 400 g zoete aardappelen, gepeld, in dikke schijfjes (4 cm)
- 500 g appels (bv. Granny Smith, Golden Delicious), klokhuis verwijderd, in vier gesneden
- 180 g kookappels (bv. Bramley, Reinette), gepeld, klokhuis verwijderd, in vier gesneden
- 1 tl azijn, liefst cider- of rijstazijn (zie tip)
- 1 volle tl currypoeder, pikant of mild, naar smaak
- 150 - 200 g water
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 2745 kJ / 656 kcal
- Eiwitten
- 59 g
- Koolhydraten
- 50 g
- Vetten
- 22 g
- Vezels
- 7.3 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Bechamelsaus
15 min
Japanse kip curry
55 Min
Hugo spritz
Geen beoordelingen
Driekoningentaart met appel en kaneel
3 Std.
Gevulde kalkoen met veenbessensaus
Geen beoordelingen
Gruyère gevulde zalmburger met sla
Geen beoordelingen
Brochette van kippenballetjes met rijst
1 Std. 40 Min
Kalkoenrollade met spek en eekhoorntjesbrood saus
50 Min
Flans van geitenkaas met yoghurtsaus en prei
Geen beoordelingen
Erwten met ham
25 Min
Knoflook en uien glaceren
Geen beoordelingen
Bloemkool met kaas
55 Min