Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
De dag ervoor
- 80 g comté kaas, in blokjes gesneden
- 500 g water
- 900 g witloof, Belgisch, (6 tot 8 stronken, afhankelijk van de grootte), harde kern verwijderd
- 40 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) in blokjes gesneden
- 2 knoflookteentjes, geschild en ontkiemd
- 40 g bloem
- 400 g melk
- zout
- gemalen peper
- gemalen nootmuskaat, aan te passen aan de smaak
- 6 - 8 sneetjes gekookte ham
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 1695 kJ / 406 kcal
- Eiwitten
- 29 g
- Koolhydraten
- 21 g
- Vetten
- 22 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Bechamelsaus
15 Min
Warme spruitjessalade met mango, avocado en gepocheerde eieren
55min
Stoofpotje van Aubrac
17 Std. 30 Min
Aardappel- en spruitjespuree
40 mnt
Waterzooi van kip
1 Std.
Koninginnenhapje
55min
Thaise pinda kip met kokosrijst
1 Std.
Macaroni met tomaat en chorizo XXL
45 mnt
Aardappelnestjes met crème fraîche en gerookte zalm
2h 40min
Bloemkool met kaas en gekookte eieren
35 mnt
Zoetzure vis met rijst
1h 5min
Schotse eieren met salade van knolselder en wortelen
50 Min