Compatibele versies
Filet mignon met gepeperde Parmezaanse saus en Roquefort-aardappelen
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Biefstuk
- 2 filets mignon (ossenhaas)
- zout, naar eigen smaak
Aardappelen
- 600 g water
- 225 g nieuwe aardappelen of krieltjes
- 1 takje verse rozemarijn
- 1 el olijfolie
- ½ tl zout
Gepeperde Parmezaanse saus
- 55 g Parmezaanse kaas, in stukken
- 1 el zwarte peperkorrels
- 5 takjes verse tijm, enkel de blaadjes
- 55 g sjalotten, in stukken
- 55 g boter, in stukken
- 140 g kippenbouillon
- 30 g brandy
- 1 el bloem
- 55 g opklopbare room, 30-40% V.G.
Afwerking
- 1 el koolzaadolie
- 1 el boter
- 55 g Roquefort kaas, verkruimeld
- verse rozemarijn (optioneel)
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 5113 kJ / 1222 kcal
- Eiwitten
- 55 g
- Koolhydraten
- 36 g
- Vetten
- 92 g
- Vezels
- 5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Walnotenrisotto met gebakken tomaten
40 Min
Varkenshaasje met zuurkool en aardappelpuree
1sa 10 dk
Gehaktballen met witte wijnsaus en champignons
35min
Chawan mushi (Japanse hartige eiercustard)
Geen beoordelingen
Risotto met oesterzwam en champagne
35min
Hartige cheesecake met kruiden en pistachenoten
Geen beoordelingen
Turkse eieren (Cilbir) op Griekse yoghurt met toast en groene salade
Geen beoordelingen
Kippenbouillon met groene kruidenomelet
Geen beoordelingen
Zalm in korst met citroen risotto
45 Min
Varkenshaasje met rode wijnsaus en groenten
45 Min
Sous-vide biefstuk met bearnaisesaus
2h 20min
Gestoomde coquilles met bloemkool en truffelpuree
35min