Compatibele versies
Tapenade gebakken kip en aardappelpuree met gekarameliseerde uien
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Tapenade
- 1 teentje knoflook
- 120 g zwarte olijven, ontpit
- 30 g kappertjes op azijn
- vers geperst citroensap (ong. 5 g)
- 2 ansjovis filets, geconserveerd in zout, gespoeld
-
1
takje verse tijmblaadjes
of 1 tl gedroogde tijm - 1 snuifje zout
- 1 - 2 snuifjes gemalen zwarte peper, naar smaak
- 30 g olijfolie
Kip marinade
- 2 teentjes knoflook
- 2 - 3 takjes verse rozemarijn, enkel de blaadjes, naar smaak
- 1 citroen, klein, met de zeste in kwarten gesneden
- 1 afgestreken tl zout
- ¼ tl gemalen zwarte peper
Kip assemblage
- 1200 - 1500 g kip, op zijn geheel, ontdaan van ingewanden
- zout, om te kruiden
- gemalen zwarte peper, om te kruiden
- pikant paprikapoeder, om te kruiden
- 200 g kippenfond
- 1400 g bloemige aardappelen
Aardappelpuree
- 300 g ui, gehalveerd
- 15 g olijfolie
- 20 g boter
- 20 g vloeibare karamel
-
½
tl vleesbouillonpasta
of ½ tl vleesbouillon blokje (voor 0,5 l), verkruimeld - 1 tl zout
- 350 g melk
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 2731 kJ / 653 kcal
- Eiwitten
- 45 g
- Koolhydraten
- 35 g
- Vetten
- 35 g
- Vezels
- 4.7 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Pompoen baba ganoush
35 min
Lactosevrije tiramisu
Geen beoordelingen
Zalm met waterkerskorst
Geen beoordelingen
Borscht
50 Min
Veenbes & rode biet koekjes
Geen beoordelingen
Romige Marokkaanse bonensoep
35 min
Romige snijbietsoep
35 min
Basisbouillon
Geen beoordelingen
Gestoomde spinaziecake
35 min
Fruithapje met ontbijtgranen
Geen beoordelingen
Groentensaus voor pasta
40min
Bessenmousse
4h 50min