Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 30 g olijfolie
- 15 g bloem
- 100 g uien, in stukken
- 200 g wortelen, in stukken
- 2 teentjes knoflook
- 2 el mosterd
- 1 el verse tijmblaadjes
- 500 g vastkokende aardappelen, geschild, in blokjes (3 cm)
- 150 g water
-
1
tl kippenbouillonpasta, huisgemaakt
of 1 kippenbouillonblokje (voor 0,5 l), verkruimeld - ½ - 1 tl fijn zout, naar smaak
- 2 - 3 snuifjes vers gemalen zwarte peper, naar smaak
- 800 g kippenborstfilet, ontveld, in blokjes (4 cm)
- 100 g room, min. 30% vet
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 1419 kJ / 340 kcal
- Eiwitten
- 35 g
- Koolhydraten
- 20 g
- Vetten
- 12 g
- Vezels
- 2.7 g
Alternatieve recepten
Alpengratin
50min
Varkenshaasje met mosterdsaus
30min
Gegratineerde garnalen met roze peperkorrels
30min
Zalm en couscous pakjes, met zongedroogde tomaten
35min
Kip met romige groenten saus
50min
Kipfilets pizzaiola
55min
Gestoomde kalkoenfilet met ricotta, spinazie en walnotenvulling
2h
Kipfilet met champignonsaus en aardappelen
1h
Vleesgehaktbrood met champignons
1h 5min
Ovenschotel met kip en spek
1sa 10 dk
Kip met warme aardappelsalade
55min
Viscurry
35min