Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 500 g water
- 2 tl fijn zout
- 300 g aardappelen, geschild en in stukken (3-4 cm)
- 2 kippenborstfilets, ontveld (150-200 g elk), in reepjes (1 cm)
- ½ citroen, bij voorkeur biologisch, geraspte zeste en sap alleen
- 1 snuifje vers gemalen zwarte peper
- 50 g sjalotten
- 30 g extra vergine olijfolie
- 150 g verse champignons, in schijfjes
- 30 g droge witte wijn
- 100 g sojaroom
- 1 - 2 snuifjes gemalen nootmuskaat
- vers gemalen zwarte peper, naar believen
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 2535 kJ / 606 kcal
- Eiwitten
- 53 g
- Koolhydraten
- 33 g
- Vetten
- 30 g
- Vezels
- 4 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Champignonsaus met room en witte wijn
30 Min
Bloemkool met kaas
55 Min
Aardappelen ter garnituur of voor tortilla
30 Min
Varkensfricandeau met mosterdsaus
35 Min
Kip in perziksaus
40min
Knapperige zaadstokjes met spek en kaas
35 Min
Zalm in champignonroomsaus met aardappelen
50 Min
Champignons of zwammen met look
20min
Varkenshaasje met mosterdsaus
30 Min
Orzo pasta met zalm en spinazie
40min
Pasta met kip, paddenstoelen en prinsessenbonen
40min
Gehaktballen met witte wijnsaus en champignons
35 Min