Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 500 g water
- 2 tl fijn zout
- 300 g aardappelen, geschild en in stukken (3-4 cm)
- 2 kippenborstfilets, ontveld (150-200 g elk), in reepjes (1 cm)
- ½ citroen, bij voorkeur biologisch, geraspte zeste en sap alleen
- 1 snuifje vers gemalen zwarte peper
- 50 g sjalotten
- 30 g extra vergine olijfolie
- 150 g verse champignons, in schijfjes
- 30 g droge witte wijn
- 100 g sojaroom
- 1 - 2 snuifjes gemalen nootmuskaat
- vers gemalen zwarte peper, naar believen
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 2535 kJ / 606 kcal
- Eiwitten
- 53 g
- Koolhydraten
- 33 g
- Vetten
- 30 g
- Vezels
- 4 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Champignonsaus met room en witte wijn
30min
Varkenshaasje met mosterdsaus
30min
Taart met karamel en vanille
4h 30min
Rundvlees Stroganoff
1 Std.
Zalm met mangosaus, platte sperziebonen en wortelen
1 Std.
Warme chocolademelk van de inca's
40 Min
Kippenbouillon met groene kruidenomelet
Geen beoordelingen
Garnalen en mangosalade (glutenvrij)
Geen beoordelingen
Stoofpotje van kip met romige mosterdsaus
40 Min
Varkenshaasje met rode wijnsaus en groenten
45 Min
Vleesgehaktbrood met champignons
1h 5min
Kabeljauw met citrusboter
50 Min