Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 50 g pistachenoten, gepeld, ongezouten
- 60 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk), in stukken gesneden (2 cm)
- 6 vellen filodeeg, (ongeveer 30 cm x 40 cm)
- 500 g roomkaas
- 120 g room, min. 30% vet
- 270 g suiker
- 3 eieren
- 120 g water
- 20 g rozenwater (optioneel)
- ¼ tl gemalen kaneel
- 2 - 3 snuifjes gemalen kardemom
- 50 g honing
- Gevriesdroogde rozenblaadjes, voor het opdienen (optioneel)
- pistachenoten, gepeld, ongezouten, voor het opdienen
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 1597.4 kJ / 381.8 kcal
- Eiwitten
- 5.8 g
- Koolhydraten
- 34.2 g
- Vetten
- 25.6 g
- Verzadigd vet
- 13.7 g
- Vezels
- 0.7 g
- Natrium
- 220.2 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Vegan appeltaart met crumble en meringue
Keine Bewertungen
Granaatappel Mojito
10 dk
Rugelach met pistache-halva
Keine Bewertungen
Vietnamese gegrilde kip met citroengras en rijst (glutenvrij)
30min
Katsu varkensschnitzel met groene salade, wasabi en dilledressing, gebakken aardappelen
50min
Tas Kebap - Lamsgoulash met paprika
1sa 10 dk
Kurkuma schillen
Keine Bewertungen
Bananensticks met chocoladecoating
Keine Bewertungen
Curryketchup
30min
Eendenlever
33h
Soefganiots
2h
Turkse flatbreads
2h 10min