Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 410 g suiker
- 330 g zachte boter
- 5 eierdooier
- 260 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 60 g havervlokken, en iets meer om te besprenkelen
- 1 ½ tl zout
- 480 g vers geperst citroensap
- 2 citroenen, liefst biologisch, enkel de schil
- 1 stuk verse gember (± 2 cm), fijn geraspt (optioneel)
- 60 g opklopbare room, 30-40% V.G.
- 8 eieren
- 1 vanillestokje, enkel het merg
- 50 g kwark kaas
- 80 g ricotta
- 1 citroen, liefst biologisch, schil en fruitgedeelte in dunne plakjes gesneden, als afwerking (optioneel)
- Voeding
- per 1 stuk
- Calorieën
- 891.5 kJ / 213.1 kcal
- Eiwitten
- 3.8 g
- Koolhydraten
- 23.5 g
- Vetten
- 12 g
- Verzadigd vet
- 7 g
- Vezels
- 0.6 g
- Natrium
- 156.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Goulash van linzen en champignons
45 min
Vanille-mascarpone parfait
2 Std. 40 Min
Wortel-amandelcake zonder toegevoegde suikers en zijn glazuur
1h
Vegan baklava
Geen beoordelingen
Vegan challah brood
2h 30 min
Gestoomde spinaziecake
35min
Half bolletje vanille en karamel
Geen beoordelingen
Gefermenteerde wortelen
Geen beoordelingen
Worteltaart smoothie bowl
10 Min
Driekoningentaart met hazelnoten
Geen beoordelingen
Gefermenteerde rode uien
96 Std.
Chutney van gekarameliseerde rode uien
24h