Half bolletje  vanille en karamel
TM6

Half bolletje vanille en karamel

(Geen beoordelingen)

Ingrediënten

Karamelsaus

  • 250 g suiker
    of 250 g bruine suiker
  • 200 - 250 g room, min. 30% vet
  • 1030 g water
  • 1 tl citroensap (zie tip)
  • 30 g boter, in één stuk (60 x 40 x 10 mm)
  • 1 el azijn

Chocoladebasis

  • 200 g pure chocolade, in stukken
  • 60 g boter, in stukken
  • 200 g feuilletine
    of 'Crêpe Dentelle' koekjes

Vanilleroom

  • 1 vanillestokje, in de lengte gehalveerd
  • 300 g melk
  • 2 gelatineblaadjes (1,9 g/blad) en koud water om de gelatine te weken
  • 3 eieren
  • 80 g suiker
  • 30 g maïzena (zetmeel)
  • 300 g room, min. 30% vet, gekoeld

Chocoladeglazuur

  • 350 g pure chocolade, in stukken
  • 35 g boter
    of 20 g druivenpit olie

Voeding
per 1 portie
Calorieën
4566.3 kJ / 1091.3 kcal
Eiwitten
11.6 g
Koolhydraten
84.9 g
Vetten
77 g
Verzadigd vet
39.4 g
Vezels
6.9 g
Natrium
57.8 mg

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten