Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Het deeg
- 300 g bloem
- ½ tl fijn zout
- 150 g boter, koud, in blokjes
- 1 eierdooier
- 50 g water, ijskoud
De vulling
- 200 g Gouda kaas, in stukken
- 150 g gekookte ham, in stukken
- 200 g slagroom (ong. 48% vet)
- 4 eieren
- ¼ tl vers gemalen zwarte peper
- 1 ½ tl fijn zout
- 1 snuifje gemalen nootmuskaat
- 400 g prei, in ringen (5 mm)
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 4728 kJ / 1130 kcal
- Eiwitten
- 37.2 g
- Koolhydraten
- 63.1 g
- Vetten
- 81 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Alpengratin
50 Min
Bloemkool-spinazie lasagne
1 Std. 45 Min
Citroen-kokos bliss balletjes
Geen beoordelingen
Macaroni met tomaat en chorizo XXL
45 Min
Pesto en zongedroogde tomatencake
40 Min
Driekoningentaart met appel en kaneel
3h
Heksenvingerkoekjes
2h
Vier kazen flatbread om te delen
Geen beoordelingen
Taart van appelcrumble en meringue
2h
Gebakken spinazie met eieren
40 Min
Bloemkool met kaas
55 min
Pastasalade met groenten
1h