Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Komkommer-pindasalade
- 85 g pinda's, geroosterd (in olie of droog), ongezouten
- 10 verse muntblaadjes
- 170 g komkommer, geschild en in blokjes gesneden (2 cm)
- zout naar smaak
Kipcurry
- 2 tl gedroogde gemalen kurkuma
- 1 tl gemalen cayennepeper
- 1 el zout, naar smaak
- 1 kaneelstokje
- 10 - 15 kardemompeulen, naar smaak
- 5 - 10 kruidnagels, naar smaak
- 10 zwarte peperkorrels
- 3 gedroogde chilipepers, naar smaak
- 2 tl korianderzaad
- 2 tl komijnzaad naar smaak
- 10 curry blaadjes, vers (optioneel)
- 5 knoflookteentjes
- 1 stuk gember, vers wortel (3 cm)
- 285 g uien, gevierendeeld
- 70 g olie
- 285 g tomaten, gehalveerd
- 910 g kippenbouten, zonder vel
- 60 g tomatenpuree
- 60 g pindakaas, smeuïg
Gele rijst
-
910
g water
of 910 g groentenbouillon - 2 tl gedroogde gemalen kurkuma
- 2 tl zout
- 285 g basmatirijst
- 60 g boter
-
verse peterselie, om te garneren
of verse koriander, om te garneren
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 3733.9 kJ / 892.4 kcal
- Eiwitten
- 37 g
- Koolhydraten
- 58.3 g
- Vetten
- 58.3 g
- Verzadigd vet
- 14.9 g
- Vezels
- 6.2 g
- Natrium
- 2103.8 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Turkse moussaka
1h 10min
Pancake muffins met banaan en chocolade
30min
Gestoomde marmercake
1h 30min
Salade van peer en spek met mosterddressing
20min
Macaroni met ham en kaas
No ratings
Gebakken varkenskarbonade-rijst, Hong Kong-stijl
1h 30min
Turkse eieren (Cibir) op Griekse yoghurt, geserveerd met toast en groene salade
30min
Harira
7h
Pizza lahmacun a la Turk
1h
Romige pasta met kip en zongedroogde tomaten
30min
Familie kip galette
1h 55min
Multi-inzetbaar | Char siu met stokbrood / met rijst / met noedelsoep
10h