Compatibele versies
Picknick: aardappelsalade, rucola-tomatendip, speltbrood, citroenkouglof
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- boter, voor de vorm
- bloem, voor de vorm
- 300 g boter, in stukken (2 cm)
Aardappelen koken
- 700 g water
- 1200 g aardappelen, klein, stevig, ongeschild
Spelt brooddeeg
- 500 g speltbloem
- 1 ½ tl zout
- ½ blokje verse gist
- 300 g water
Citroenkouglof
- 250 g suiker
-
1
tl huisgemaakte vanillesuiker
of ½ tl natuurlijk vanille-extract - 1 citroen, enkel de schil
- 1 snuifje zout
- 5 eieren
- 370 g bloem
- 1 zakje bakpoeder (15 g)
- 40 g melk
De dressing voor de aardappelsalade
- 100 g uien, gehalveerd
- 3 takjes verse peterselie, enkel de bladeren
- 250 g water
- 1 volle tl groentebouillonpasta
- 35 g azijn
- 30 g zonnebloemolie
- 1 tl mosterd
- 1 tl zout
- 1 snuifje gemalen nootmuskaat
- ½ tl gemalen peper
De rucola-tomaten dip
- 80 g gedroogde tomaten in olie, uitgelekt
- 40 g rucola
- ¼ - ½ tl zout, naar eigen smaak
- ¼ tl gemalen cayennepeper
- 300 g roomkaas
Het afwerken van de aardappelsalade, kouglof en brood
- poedersuiker, als afwerking
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 6523 kJ / 1559 kcal
- Eiwitten
- 34 g
- Koolhydraten
- 179 g
- Vetten
- 76 g
- Verzadigd vet
- 39 g
- Vezels
- 11.7 g
- Natrium
- 1476 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Erwtensoep met crème fraiche en knapperige ham
1h
Mokka-pompoen frappuccino
20 dk
Tzatziki
20 dk
Stracciatella drinkyoghurt
12h
Slowcooken wortelgroenten en gemengde granen
3h 15min
Chocoladereep likeur
15 Min
Chinese noedelsoep met paddenstoelenmengeling
35min
Chili van rund met citroenfeta
45 Min
Gekruide noten
45 Min
Taboulé met quinoa en tonijn
40 Min
Thaise burgers
30min
Hummus van rode biet
10 dk