Roergebakken champignons
TM6

Roergebakken champignons

4.8 (11 beoordelingen)

Ingrediënten

  • 1000 g water
  • 300 g verse champignons, gemengd (bv. shiitake, koningsoester...), in plakjes
    of 300 g verse champignons de Paris, in plakjes
  • 50 g olie
  • 80 g sjalotten, gehalveerd
  • 2 teentjes knoflook
  • 25 g verse gember, in plakjes (2 mm)
  • 40 g lente-uien, in plakjes, en iets meer om af te werken
  • 1 ½ tl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 5 - 6 lange rode chilipepers, gedroogd, Chinees (zie tip)
    of 2 - 3 snuifjes gemalen cayennepeper (zie variant)
  • 1 tl water
  • 1 tl maïzena (zetmeel)
  • 60 g tamari saus
    of 60 g sojasaus, licht
  • 40 g oestersaus
  • 1 tl groentebouillonpasta
    of ½ groentebouillonblokje (voor 0,5 l)
  • 1 - 1 ½ el bruine suiker
    of 1 - 1 ½ el suiker
  • ½ tl zout
  • 200 g jasmijnrijst
  • 100 g courgettes, in plakjes
  • 1 wortel (± 100 g), in julienne gesneden
  • 100 g Chinees koolblad, in plakjes
  • 80 g babymaïs uit blik, uitgelekt (optioneel)
  • 80 g verse sojascheuten
  • geroosterde sesamolie, om te besprenkelen
  • sesamzaad, als afwerking

Voeding
per 1 portie
Calorieën
1686.1 kJ / 403 kcal
Eiwitten
10.9 g
Koolhydraten
62.3 g
Vetten
13.8 g
Verzadigd vet
1.1 g
Vezels
4.9 g
Natrium
1161.3 mg

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten